Projekti promocije književnog stvaralaštva

April  2012. godine.

  • Manifestacija “Sjećanje na Ešrefa Berbića”, koja ima cilj da se ne zaborave ljudi koji su ostavili traga na razvoju kulture na našoj općini. Ova manifestacije će od naredne godine nositi naziv “Zavičajni pjesnik – Ešref Berbić”. U održavanje manifestacije se aktivno uključilo pet područnih OŠ sa više od 50 učenika i više od 90 literarnih radova. Nosilac aktivnosti je Klub pisaca “Preporoda”.

Juni 2012. godine.

  • Promocija romana Putevi spasa autora Fadila Duranovića na Susretima predsjednika BZK Preporod u Srebrenici. Promotori romana su bili profesorica Jasna Hadžiselimović i mr. Nermin Tursić.

April 2013. godine.

  • U održavanje manifestacije “Zavičajni pjesnik” aktivno se uključilo pet područnih osnovnih škola sa 70 učenika i preko 80 literarnih radova. Ove godine manifestacija se održavala povodom 15. aprila, Dana armije RBiH. Nosilac aktivnosti je klub pisaca koji djeluje u sklopu udruženja. Manifestacija je održana u prepunoj Plavoj sali Doma kulture, a za najbolje radove uručene su pismene zahvalnice kao i prigodni pokloni u drvorezbariji.

Februar 2014. godine

  • Petnaestog februara 2014. u sklopu manifestacije “Dani povelje 2014. godine”, a u organizaciji BZK “Preporod” OO Srebrenik, održani su “Dani maternjeg jezika” kojem su prisustvovali značajni književnici s područja naše općine, a i šire. Cilj održavanja ove manifestacije jeste očuvanje i njegovanje maternjeg jezika koji ujedno predstavlja stub očuvanja nacionalnog identiteta.